Sportnota

Het verhaal achter de productie
De sportnota in de vorm van de jaarlijkse beleidsnota is in 2015 voor het eerst in de vorm van een video gepresenteerd. Wat eerder alleen voor de raad inzichtelijk was, is hierdoor nu ook voor anderen toegankelijk. Middels video wordt informatiemakkelijker op te nemen en beter onthouden. Ook zorgt informatieoverdrachtdoor middel van video voor een hogere attentiewaarde. De film is dan ook nietvoor niets veel bekeken en gedeeld. Hierdoor heeft, naast de beleidsmaker, ook de Enschedese burger de mogelijkheid gekregen om een goed beeld te vormen van wat de gemeente aan sport gerelateerde zaken organiseert.

Zo is de film tot nu toe maar liefst:
1188 keer geladen en 946 afgespeeld


Bekendheid buiten Enschede

De sportnota video zorgt niet alleen voor meer transparantie naar de burger toe,maar ook voor bekendheid over de sportnota buiten Enschede en zelfsinternationaal. De film werd door heel Nederland afgespeeld (onder andereTwente, Brabant en Randstad). Internationaal werd de film afgespeeld in onderandere Engeland, Scandinavië, Azië en de USA.


Wat heeft de sportnota film bereikt binnen Enschede?

Wij hebben al veel enthousiaste verhalen en voorbeelden voorbij horen komen. Personen hebben zich laten inspireren door de film, om ook te gaan sporten en opeen actieve manier aan hun gezondheid te gaan werken. Ook is de film inmiddelsop veel scholen in Enschede getoond. Op deze manier kan de Enschedese jeugdzien wat Enschede te bieden heeft en kunnen we hen enthousiasmeren om deel tenemen aan sportieve activiteiten.Kortom, de sportnota video is een veelbekeken succes dat niet alleen debeleidsnota presenteert, maar ook burgers informeert en inspireert.

Meer cases